1. PER REGULIERE INDIVIDUELE BEHANDELING
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Behandeltarieven logopedie 2022
Ook in 2023 wordt de logopedie vergoed door de zorgverzekeraar middels de basisverzekering. U heeft dus geen aanvullende verzekering nodig. Wel wordt de logopedische behandeling bij volwassenen (vanaf 18 jaar) verrekend met uw eigen risico. Wij hebben contracten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Voor het bezoeken van een logopedist heeft u altijd een verwijsbrief van uw (huis)arts oftandarts nodig. De verwijsbrief kunt u bij uw eerste bezoek aan uw logopedist overhandigen. Sommige zorgverzekeraars vergoeden een behandeling ook na een DTL-screening (directe toegankelijkheid logopedie). Omdat niet alle zorgverzekeraars hieraan meedoen werkt Logopediepraktijk Voorthuizen liever met een verwijzing.
Per 01-01-2019 heeft de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) maximum tarieven vastgesteld die door aanbieders van logopedische zorg in rekening kunnen worden gebracht. Een groot deel van de zorgverzekeraars volgt deze tarieven echter niet en stelt eigen, lagere tarieven vast. Logopediepraktijk Voorthuizen heeft voor 2023 wel contracten met deze verzekeraars afgesloten en berekent het verschil niet door aan haar cliënten.
De huidige tarieven vindt u in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. In onze praktijk duurt een behandeling maximaal 25 minuten en worden 5 minuten voor voorbereiding en overleg met ouders gereserveerd.
1. Een reguliere logopedische behandeling vindt plaats op de praktijk van de logopedist.
2. Als er geen behandeling op het onderzoek volgt, dan kan de logopedist een onderzoekstarief in rekening brengen.
3. Daarnaast kan een logopedist een groepsbehandeling geven, bijv. in de vorm van een cursus spraakafzien. Dit wordt ook vergoed door de zorgverzekeraar.
4.Wij vragen een vergoeding voor overleg. Dit overleg wordt namelijk niet vergoed door de zorgverzekeraar maar kan gedeclareerd worden aan derden, als bijv. de ouders of de school. Indien de patiënt beschikt over een rugzakje of PGB kan het van daar uit betaald worden.
5.Wij vragen een vergoeding voor verslaglegging aan derden. Het gaat niet om het schrijven van een verslag aan de verwijzer. De verslaglegging kan gedeclareerd worden aan derden, als bijv. de ouders of de school. Indien de patiënt beschikt over een rugzakje of PGB kan het van daar uit betaald worden.
6.De Uit-toeslag is de toeslag die gedeclareerd wordt over het tarief voor een normale zitting. De uit-toeslag wordt berekend indien de behandeling aan huis plaatsvindt. Een aan-huis behandeling vindt plaats op indicatie van de arts mits de patiënt vanwege gezondheidsredenen niet naar de praktijk kan komen.
Indien u de afspraak niet nagekomen bent, betaalt u een verzuimtarief. U moet dan de kosten voor de logopedische behandeling zelf betalen van de verzuimde afspraak.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------