Wie werkt er
in de praktijk

Marleen de Gooijer- van Nieuwamerongen

Opleiding                                Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)
Logopedist sind                     3 oktober 2006
Wekelijkse aanwezigheid     Op dinsdag in Kootwijkerbroek
                                                   Op donderdag in Voorthuizen


Nadat ik was afgestudeerd in 2006 ben ik gaan werken als logopedist op de A.H. Gerhardschool in Amsterdam. Dit is een cluster 4 school voor kinderen met ernstige gedrags en/of kinderpsychiatrische problemen. Omdat dit geen volledige baan betrof ben ik ook gaan werken in de praktijk in Voorthuizen welke toen nog van Marieke de Ruiter- Foppen was. In 2008 werd mij de gelegenheid geboden om de huidige praktijk van haar over te nemen. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen, omdat een eigen praktijk één van mijn grote wensen was. In de praktijk staat de patient centraal en kan deze rekenen op betrokken- en deskundigheid.

Sinds september 2008 is de praktijk gevestigd in het hart van Voorthuizen aan de Van den Berglaan 4. Ik ben daar gehuisvest samen met Praktijk voor Fysiotherapie Voorthuizen (o.a. kinderfysio). Het voordeel van deze locatie is dat meerdere diciplines samenwerken en zo behandelingen op elkaar kunnen afstemmen. De praktijk is voor een ieder goed bereikbaar en toegankelijk. In de directe omgeving van de praktijk zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Het afgelopen jaar heb ik cursussen gevolgd op het gebied van:

 • Oro-Myofuntionele Therapie (OMFT)
 • Preverbale logopedie
 • Hodson&Paden
 • Jong Stotterende Kinderen
 • Schisis
 • Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau van 2 - 6 jaar (CT2)
 • PROMPT 1: techniek
   

MAATWERK VOOR EEN WEZENLIJK RESULTAAT

Anthia van Asselt - Natte

Opleiding                                 Christelijke Hogeschool Windesheim
Logopedist sind                     29-11-2013
Wekelijkse aanwezigheid    Maandag & woensdag in Voorthuizen

 Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij logopediepraktijk Voorthuizen. Toen Marleen mij na mijn afstuderen belde of ik hier wilde komen werken heb ik deze kans met beide handen aangegrepen. Logopedie Voorthuizen is een leuke kleine praktijk en hier wilde ik graag werken.

Tijdens mijn opleiding heb ik mij verdiept in verschillende onderwerpen zoals audiologie en gehoor en de Nederlandse Gebarentaal. Daarnaast heb ik stage gelopen in het ZMLK onderwijs waar ik ook veel geleerd heb.

Ik zie vooral veel kinderen met articulatieproblemen en een achterblijvende spraak en taalontwikkeling of een taalontwikkelingsstoornis. Daarnaast behandel ik ook veel afwijkende mondgewoonten volgens OMFT.

In de toekomst wil ik mij verder gaan ontwikkelen d.m.v. cursussen en literatuurstudies. Zo heb ik de afgelopen periode de volgende cursussen gevolgd:

 • Fonologische articulatiestoornissen volgens Hodson&Paden en Metaphon
 • Oro-myofunctionele therapie (OMFT)
 • Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau van 2 - 6 jaar (CT2)
 • PROMPT 1: techniek

  Het werken bij logopediepraktijk Voorthuizen is afwisselend, geen behandeling en cliënt is hetzelfde.

Bel voor meer informatie: 0342-470662